研究室概要 About

ようこそ,先端医用電子工学研究室へ!

我々の研究室では,様々な「センシング」を実現するデバイスとセンサを用いたシステムの開発を行っています。
具体的には,「磁気的手法を用いた非破壊検査」,「超高感度磁気センサであるSQUIDを用いた計測システム」,「水素ガスセンサやイオンセンサ」,「バイオ計測に向けたレーザー励起テラヘルツ計測システム」です。

Welcome to our laboratory!

We are developing a various type of innovative “Sensing” devices and systems. Our recent interests include "non-destructive measurement for industrial architectures", "highly-sensitive magnetometers using HTS-SQUID", and "Laser-excited terahertz systems for bio-sensing”.